Dobrovoljnim darivanjem krvi vatrogasci obilježavaju svoj dan

Dobrovoljnim darivanjem krvi vatrogasci obilježavaju svoj dan


 
 
 
 
 
 

 
Ne dopustimo da zbog "Korone" odu oni kojima je lijek u našim žilama! Kemoterapija, leukemija, ... ne poznaju Koronu!!!  - tim riječima riječki aktiv dobrovoljnih darivatelja krvi pozivaju sve kolege i građane da se pridruže akciji dobrovoljnog davanja krvi.
 
Dođite na Kampus na Trsatu - ponedjeljak, 04. svibnja 2020. od 08:00 do 15:00 sati. "I tvoja kap pomaže tkati život"
 
 
U suradnji Gradskog društva Crvenog križa Rijeka, Aktiv dobrovoljnih darivatelja krvi Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke, a s povodom Dana vatrogastva - Dana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, uspješno je provedena akcija darivanja krvi. Uz riječke vatrogasce odazvali su se i vatrogasci Delnica, Auto ceste Rijeka, INA Rafinerije nafte, čak je iz Labina je došao kolega vatrogasac koji je informaciju o akciji doznao s facebook stranice. Uz brojne dobrovoljne vatrogasce iz okolice Rijeke akciju je došao podržati gradonačelnik Grada Rijeke, gospodin Vojko Obersnel.
 
Aktiv DDK JVP Grada Rijeke osnovan je 1978 g., kada je brojao 45 članova, te se taj broj iz godine u godinu povećavao. Prošle godine je Aktiv reorganizirao svoje aktivnosti pa se akcije darivanja krvi organiziraju u vatrogasnom domu na Vežici. Predsjednik Aktiva, Vedran Butorac, istaknuo je  da je u četiri održane akcije, sakupljeno je 130 doza krvi, a Aktivu se priključilo i novih 28 darivatelja. Članovi aktiva dolaze iz cijele županije, a ima ih i iz Labina i Senja. "Na sudjelovanje u akciji pozvani su svi članovi DVD-i i JVP s područja županije, a s obzirom na to da je blagdan svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, očekujemo da će se prikupiti više od 40 doza krvi, što je nešto više od prosjeka ovih akcija”, kazao je Butorac. Od početka darivanja, dakle od 1978. godine prikupljeno je 5100 doza krvi, a čast da daruje upravo tu jubilarnu dozu imao je Hinko Mance, zapovjednik JVP Grada Rijeke. 
 

 
Objavljeno, 04. svibnja 2020.

Od 1. lipnja zabranjeno loženje vatre na otvorenom prostoru!

Od 1. lipnja zabranjeno loženje vatre na otvorenom prostoru!
Loženje vatre na otvorenom prostoru regulirano je Odlukom o loženju vatre. Informirajte se o uvjetima ...

Spaljivanje biljnih ostataka loša je navika i prijetnja sigurnosti...

Spaljivanje biljnih ostataka loša je navika i prijetnja sigurnosti...
...ali i zdravlju. Emisije plinova nastalih spaljivanjem ozbiljno onečišćuju zrak i povećavaju zdravstvene rizike ...

Glasilo

Glasilo
“Nazovi 193” strukovni list primorsko-goranskih vatrogasaca. ...

Priopćenje za javnost JVP Grada Rijeke

Priopćenje za javnost JVP Grada Rijeke
Sigurnost pripadnika žurnih službi cilj je projekta SIXTHSENSE ...

Primorsko-goranski vatrogasci darovali 30 doza krvi

Primorsko-goranski vatrogasci darovali 30 doza krvi
Uspješna akcija Aktiva DDK riječkih vatrogasaca i Gradskog društva Crvenog križa Rijeka ...

Hrvatski vatrogasac predavač na glavnoj konferenciji INTERSHUTZ USA

Hrvatski vatrogasac predavač na glavnoj konferenciji  INTERSHUTZ USA
Dario Gauš uvršten u predavače na svjetskom sajmu za protupožarne i spasilačke opreme, opreme za civilnu zaštitu, sigurnost i sigurnosne službe. ...

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se