Dobrovoljnim darivanjem krvi vatrogasci obilježavaju svoj dan

Dobrovoljnim darivanjem krvi vatrogasci obilježavaju svoj dan


 
 
 
 
 
 

 
Ne dopustimo da zbog "Korone" odu oni kojima je lijek u našim žilama! Kemoterapija, leukemija, ... ne poznaju Koronu!!!  - tim riječima riječki aktiv dobrovoljnih darivatelja krvi pozivaju sve kolege i građane da se pridruže akciji dobrovoljnog davanja krvi.
 
Dođite na Kampus na Trsatu - ponedjeljak, 04. svibnja 2020. od 08:00 do 15:00 sati. "I tvoja kap pomaže tkati život"
 
 
U suradnji Gradskog društva Crvenog križa Rijeka, Aktiv dobrovoljnih darivatelja krvi Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke, a s povodom Dana vatrogastva - Dana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, uspješno je provedena akcija darivanja krvi. Uz riječke vatrogasce odazvali su se i vatrogasci Delnica, Auto ceste Rijeka, INA Rafinerije nafte, čak je iz Labina je došao kolega vatrogasac koji je informaciju o akciji doznao s facebook stranice. Uz brojne dobrovoljne vatrogasce iz okolice Rijeke akciju je došao podržati gradonačelnik Grada Rijeke, gospodin Vojko Obersnel.
 
Aktiv DDK JVP Grada Rijeke osnovan je 1978 g., kada je brojao 45 članova, te se taj broj iz godine u godinu povećavao. Prošle godine je Aktiv reorganizirao svoje aktivnosti pa se akcije darivanja krvi organiziraju u vatrogasnom domu na Vežici. Predsjednik Aktiva, Vedran Butorac, istaknuo je  da je u četiri održane akcije, sakupljeno je 130 doza krvi, a Aktivu se priključilo i novih 28 darivatelja. Članovi aktiva dolaze iz cijele županije, a ima ih i iz Labina i Senja. "Na sudjelovanje u akciji pozvani su svi članovi DVD-i i JVP s područja županije, a s obzirom na to da je blagdan svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, očekujemo da će se prikupiti više od 40 doza krvi, što je nešto više od prosjeka ovih akcija”, kazao je Butorac. Od početka darivanja, dakle od 1978. godine prikupljeno je 5100 doza krvi, a čast da daruje upravo tu jubilarnu dozu imao je Hinko Mance, zapovjednik JVP Grada Rijeke. 
 

 
Objavljeno, 04. svibnja 2020.

Dobrovoljnim darivanjem krvi vatrogasci obilježavaju svoj dan

Dobrovoljnim darivanjem krvi vatrogasci obilježavaju svoj dan
Kampus na Trsatu - Akcija sv. Florijan, 04. svibnja 2020. od 08:00 do 15:00 ...

Obilježavanje Dana vatrogastva

Obilježavanje Dana vatrogastva
Obavijest glavnog vatrogasnog zapovjednika ...

Glasilo

Glasilo
“Nazovi 193” strukovni list primorsko-goranskih vatrogasaca. ...

Vatrogasno-spasilački centar Grobnik u borbi protiv Koronavirusa!

Vatrogasno-spasilački centar Grobnik u borbi protiv Koronavirusa!
Jelenjski vatrogasci u suradnji s Crvenim križem i Općinom Jelenje u borbi s epidemijom ...

Hrvatski vatrogasac predavač na glavnoj konferenciji INTERSHUTZ USA

Hrvatski vatrogasac predavač na glavnoj konferenciji  INTERSHUTZ USA
Dario Gauš uvršten u predavače na svjetskom sajmu za protupožarne i spasilačke opreme, opreme za civilnu zaštitu, sigurnost i sigurnosne službe. ...

Vatrogasni moto Klub „RED KNIGHTS - CROATIA I“

Vatrogasni  moto Klub „RED  KNIGHTS  - CROATIA  I“
Obilježena 12. godišnjica stradavanja vatrogasaca na Kornatu ...

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se