Jelenjski vatrogasci spasili izgubljenog psića

Jelenjski vatrogasci spasili izgubljenog psića


U ponedjeljak, 6. studenog 2017., u kasnim poslijepodnevnim satima, jelenjski su vatrogasci zaprimili poziv za pomoć u spašavanju ženkice engleskog buldoga, spletom okolnosti zatočenoj u industrijskoj zoni "Astra" u Dražicama. Cjelodnevna kiša i jako nevrjeme nimalo nije išlo u prilog promrzlom psiću. Svega desetak minuta po dojavi vatrogasci su započeli akciju spašavanja psića. Promrzlu i uplašenu zatekli su je kako leži zamotana u vlasničinu jaknu. Vlasnica je sjedila uz ogradu i bodrila svoju mezimicu koja je njuškicu provukla kroz rešetke visoke metalne ograde.
 
"Kad sam ugledao tu scenu, nisam čekao ni trenutka; skinuli smo ljestve s vozila i prislonili ih uz visoku ogradu. Vrlo brzo Maggie je bila u rukama vlasnice" - rekao je Kristijan Semion, dobrovoljni vatrogasac u DVD-u Ivan Zoretić - Španac, Jelenje.
 

 

 

 

Kratka poslijepodnevna šetnja industrijskom zonom Astra, za Maggie i njenu vlasnicu pretvorila se u avanturu. Maggie je u jednom trenutku odlutala, a budući da ne vidi, izgubila se. Neprimijećena je ušla u ograđeni prostor u poslovnoj zoni, kojeg su radnici na kraju radnog dana zaključali.

 

 

   
 
Objavljeno, 9. studeni 2017.
 

Fotografije: facebook.com

Opatijski vatrogasci oprostili se od svog Elma

Opatijski vatrogasci oprostili se od svog Elma
Crnog labradora koji je volio ljude, igru, traganje... i hranu ...

Uginula Dea, potražni pas Riječke stanice HGSS-a

Uginula Dea, potražni pas Riječke stanice HGSS-a
Riječka stanica GSS-a ostala bez svoje vrijedne i predane članice - potražnog psa Dee ...

Glasilo

Glasilo
“Nazovi 193” strukovni list primorsko-goranskih vatrogasaca. ...