Nastupila zabrana loženja vatre na otvorenom prostoru

Nastupila zabrana loženja vatre na otvorenom prostoru


Poštovani građani!
 
Poznato je da ljetni klimatski uvjeti snažno utječu na učestalost pojave požara na otvorenom prostoru. Nedavni razorni požari raslinja u Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji snažan su podsjetnik da ljetne vrućine imaju izravan utjecaj na stanje vegetacije, posebice trave i niskog raslinja, koja se u nedostatku vlage vrlo brzo isušuje i tvori lako zapaljivu gorivu masu. Skrećemo Vam pažnju da je od 01. lipnja zabranjeno svako loženje vatre na otvorenom prostoru. Zabrana je regulirana odlukom Skupštine Primorsko-goranske županije. S prvim danom lipnja stupila je na snagu  ODLUKA O UVJETIMA LOŽENJA VATRE NA OTVORENOM PROSTORU i traje do 31. listopada. S ciljem ranog uočavanja nastanka požara na otvorenom prostoru i prevencije nedopuštenog loženja vatre, spaljivanja korova ili drugog materijala, pripadnici vatrogasnih postrojbi obavljat će svakodnevne ophodnje područja svoje nadležnosti. 
 
Pozivamo vas da poštujete zabranu i planirane aktivnosti spaljivanja biljnog otpada, koje niste obavili do 1. lipnja, odgodite do 31. listopada.
 
Vaši vatrogasci

Indeks opasnosti od požara raslinja za 15. listopad 2018.

Indeks opasnosti od požara raslinja za 15. listopad 2018.
Razred opasnosti od požara raslinja za ponedjeljak 15. listopada 2018. ...

Požari na jugu

Požari na jugu
Devetnaestorica vatrogasaca iz Primorsko-goranske županije u akciji gašenja požara u Kuli norinskoj ...

Vatrogasna zajednica PGŽ na Twitteru

Vatrogasna zajednica PGŽ na Twitteru
Potražite nas na Twitteru Nazovi 193 @nazovi193
Brzi efikasni! Obratite se s povjerenjem ...

Glasilo

Glasilo
“Nazovi 193” strukovni list primorsko-goranskih vatrogasaca. ...

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se