Održano županijsko vatrogasno natjecanje članica i članova

Održano županijsko vatrogasno natjecanje članica i članova


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
U nedjelju, 7. listopada 2018. godine, u organizaciji Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Škrljevo i Vatrogasne zajednice Grada Bakra, održano je godišnje natjecanje članica i članova dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi Primorsko-goranske županije. Nastupilo je 24 natjecateljskih ekipa u četiri kategorije: 
 
Žene "B" (starije od 30 godina), Muški "B" (stariji od 30 godina), Žene "A" (mlađe od 30 godina), Muški "A" (mlađi od 30 godina).  
Natjecateljsko odjeljenje čini devet članica ili članova koji se natječu u dvije discipline:
 
U kategoriji Žene "B" nastupile su vatrogaskinje DVD-a Bribir, DVD-a Škrljevo i DVD-a Skrad. Pobijedila je natjecateljska ekipa vatrogaskinja DVD-a Bribir s osvojenih 367,3 boda.
 
U kategoriji Muški "B" nastupilo je sedam natjecateljskih ekipa iz  Brod Moravica, Delnica, Klane, Kupjaka, Lokava, Skrada i Škrljeva.  Najbolje vrijeme i pobjedu u svojoj kategoriji ostvarilo je natjecateljsko odjeljenje DVD-a Lokve s osvojenih 395,2 boda, bez  grešaka. DVD-Delnice je osvojilo 391,5 bodova i drugo mjesto. Treće mjesto osvojilo je DVD Škrljevo s osvojenih 382,1 boda.  

 
 
U kategoriji Žene "A" nastupilo je pet natjecateljskih ekipa iz Klane, Škrljeva, Novog Vinodolskog, Stare Sušice i Rijeke. Najbolje vrijeme i pobjedu u svojoj kategoriji osvojile su natjecateljice DVD-aSušak s osvojenih 381,2 boda. Drugo mjesto osvojile su natjecateljice DVD-aSan Marino Novi Vinodolski s osvojena 363,2 boda, a treće mjesto pripalo je natjecateljicama DVD-a Klana, koje su osvojile 354,8 bodova. 
 
U kategoriji Muški "A" nastupilo je sedam natjecateljskih ekipa iz Crikvenice, Klane, Novog Vinodolskog, Stare Sušice, Rijeke, Škrljeva, i Zlobina. Pobjedila je natjecateljska ekipa DVD-a San Marino Novi Vinodolski s osvojenih 393,6 boda. Drugo mjesto osvojilo je natjecateljsko odjeljenje DVD-a Crikvenica s osvojenih 375,2 bodova. Treće mjesto pripalo je natjecateljskom odjeljenju DVD-a Škrljevo s osvojenih 368,0 bodova.
 
U kategoriji profesionalnih vatrogasnih postroji nastupila je samo jedna natjecateljska ekipa - JVP Opatija i u vježbi s jednom greškom osvojila 371,6 bodova.
 
Rezultati
 
 
Objavljeno, 07.10.2018.

Fotografije: Arhiva VZPGŽ

Indeks opasnosti od požara raslinja za 15. lipanj 2019.

Indeks opasnosti od požara raslinja za 15. lipanj 2019.
Razred opasnosti od požara raslinja za četvrtak 15. lipanj 2019. ...

Spaljivanje biljnih ostataka loša je navika i prijetnja sigurnosti...

Spaljivanje biljnih ostataka loša je navika i prijetnja sigurnosti...
...ali i zdravlju. Emisije plinova nastalih spaljivanjem ozbiljno onečišćuju zrak i povećavaju zdravstvene rizike ...

Od 1. lipnja zabranjeno loženje vatre na otvorenom prostoru!

Od 1. lipnja zabranjeno loženje vatre na otvorenom prostoru!
Loženje vatre na otvorenom prostoru regulirano je Odlukom o loženju vatre. Informirajte se o uvjetima ...

Glasilo

Glasilo
“Nazovi 193” strukovni list primorsko-goranskih vatrogasaca. ...

Kalendar vatrogasnih natjecanja VZPGŽ u 2019. godini

Kalendar vatrogasnih natjecanja VZPGŽ u 2019. godini
Povjerenstvo za natjecanja usvojilo kalendar vatrogasnih natjecanja u 2019. godini ...

Izložba amblema u Muzeju vatrogastva u Varaždinu

Izložba amblema u Muzeju vatrogastva u Varaždinu
U srijedu 5. lipnja u Muzeju hrvatskog vatrogastva otvorena je izložba „Vatrogasni amblemi - mali simboli velikih heroja“ , kojom je predstavljen dio zbirke ko ...

Kamačnik - održan 6. vatrogasni kotlić

Kamačnik - održan 6. vatrogasni kotlić
Čak 16. ekipa dobrovoljnih vatrogasaca kuhalo gulaš u prekrasnom ambijentu izletišta Kamačnik kod Vrbovskog ...

Heroji u blizini

Heroji u blizini
Heroes Nearby - inovativni sustav za sigurnost i pomoć u zajednici koji vatrogasnu zajednicu vidi kao svoje prirodne partnere ...

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se