Primorsko-goranski vatrogasci u Crnoj Gori

Primorsko-goranski vatrogasci u Crnoj Gori


Vatrogasci iz Rijeke i Opatija proteklih su dana boravili u Crnoj Gori na trodnevnoj vježbi simulacije prirodne katastrofe – zemljotresa na kojoj su također sudjelovali njihovi kolege iz Dubrovnika, Kotora, Herceg novog i s otoka Mljeta. Posljednjeg dana održana je na planini Orjen vježba potrage za nestalim osobama i izvlačenja iz ruševina koja je bila od posebnog značaja za naše vatrogasce.

 

 

S ciljem unapređenja rada sa spasilačkim psima, nakon vježbe je potpisana Povelja o bratimljenu između Udruženja spasilačkih pasa Crne gore i Udruge potražnih pasa Hrvatske. 

 

 


"Vidim ovdje veliki potencijal za budućnost i trebate biti ponosni na ove ljude. Naša udruga i svi naši članovi stoje vam na raspolaganju za sve što vam bude trebalo. Naravno, više bih volio da tisuću dana vježbamo, nego da jedan dan uistinu radimo ovo zbog čega smo se ovdje našli.  Ipak, samo vježbanjem možemo biti spremni za dan za koji se svi nadamo da neće doći”, rekao je nakon vježbe predsjednik Povjerenstva vatrogasnih i potražnih timova u Hrvatskoj Zoran Laslavić.

 

 

Objavljeno, 16. siječanj 2018.


Fotografije: Arhiva UPPH

Izvor: http://radiojadran.com/na-orjenu-uspjesna-vjezba-spasavanja-u-slucaju-zemljotresa-potpisana-povelja-o-saradnji-prijateljstvu-i-uzajamnoj-pomoci/

15. stručni skup vatrogasaca

15. stručni skup vatrogasaca
Pozivamo zainteresirane osobe da prijave stručni rad iz područja vatrogastva koji žele prezentirati na ovom skupu ...

Važna informacija u vezi loženja vatre na otvorenom prostoru!

Važna informacija u vezi loženja vatre na otvorenom prostoru!
Loženje vatre na otvorenom prostoru regulirano je Odlukom o loženju vatre. Informirajte se o uvjetima ...

Glasilo

Glasilo
“Nazovi 193” strukovni list primorsko-goranskih vatrogasaca. ...

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se