Uz Međunarodni dan žena - 08. ožujak

Uz Međunarodni dan žena - 08. ožujak


 
 
Položaj žena u društvu tema je koja se sve češće spominje u javnom prostoru. Osobito na Međunarodni dan žena - 08. ožujak. Može se reći da je, u suvremenom društvu ostvaren značajan napredak u emancipaciji žena, u svim područjima i na svim prostorima. Međutim ostalo je još mnogo prostora gde se žena nalazi u podređenom, ugroženom pa i u potpuno nehumanom položaju. Mnoštvo trdicionalnih i patrijarhalnih društva i društvenih grupa i dalje ostvaruje večitu težnju da žena ostane zarobljena u privatnoj sferi, vezana za kuću i decu, da "služi” mužu i porodici, da se žrtvuje, da bude neprimetna, daleko od javne sfere društva i slobodnog građanskog života. Kakav je položaj žene u vatrogastvu?
 
Lorena Laslavić svojim primjerom dokazuje da u vatrogastvu uvijek ima mjesta i za žene. Međutim pri zapošljavanju naše kolegice teško prolaze "filtere". Premda je jedna od rijetkih vatrogaskinja koja je pokazala da u tom poslu nema razlike između žena i muškaraca, mnogi poslodavci nisu tako razmišljali. Upravo iz tog razloga još nije uspjela naći posao u javnoj vatrogasnoj postrojbi, iako je, kao i treniranju pasa, potpuno predana tome, a uz to je i cijela njezina obitelj u vatrogastvu. 
 
Popularni web portal 24sata.hr u prigodnom članku povodom Međunarodnog dana žena razgovarao je s našom 
kolegicom Lorenom Laslavić, članicom DVD-a Kras iz Šapjana.

 
 
 
 Lorena Surina u 24sata.hr o ženama u vatrogastvu.
 
Objavljeno 09. ožujka 2018.

Fotografija: Nel Pavletić (PIXEL)

Indeks opasnosti od požara raslinja za 19. rujan 2018.

Indeks opasnosti od požara raslinja za 19. rujan 2018.
Razred opasnosti od požara raslinja za srijedu 19. rujna 2018. ...

JVP Delnice na webu

JVP Delnice na webu
Javna vatrogasna postrojba Grada Delnice zauzela svoj web prostor. Posjetite ih! ...

Vatrogasna zajednica PGŽ na Twitteru

Vatrogasna zajednica PGŽ na Twitteru
Potražite nas na Twitteru Nazovi 193 @nazovi193
Brzi efikasni! Obratite se s povjerenjem ...

Glasilo

Glasilo
“Nazovi 193” strukovni list primorsko-goranskih vatrogasaca. ...

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se