Akcija "Neka gori nebo hrvatsko za hrabro srce kornatsko"

Akcija


Povodom 10. obljetnice Kornatske tragedije DVD Vodice, MNK Heroji 2007 i Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije organizirali su humanitarni projekt Srce kornatsko kojim od ožujka prikupljaju sredstva za Udrugu krijesnica, za djecu oboljelu od malignih bolesti, a 27. kolovoza će se diljem cijele Hrvatske organizirati puštanje lampiona u isto vrijeme. Tim činom na simboličan način ujedinit ćemo Hrvatsku u počast našim vatrogascima, istaknuo je predsjednik vodičkih dobrovoljnih vatrogasaca, Ante Sladoljev.
Hrvatski vatrogasci su se odmah odazvali i uključili u akciju prikupljanja sredstava za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti, ali su i iskazali protivljenje ideji paljenja i puštanja lampiona u sezoni povećane opasnosti od nastanka i širenja šumskih požara. Prijedlozi da umjesto "letećih" lampiona, našim rijekama, jezerima ili morem, "poteče rijeka" lampiona, nije prihvaćena.
 
 
Web portal INDEX.HR, u svojem članku pod naslovom VATROGASCI PROTIV LAMPIONA NA SJEĆANJU NA KORNATE "Ginemo na požarištu da bi ih netko puštao", prenosi neka od razmišljanja istaknutih vatrogasnih zapovjednika ali i organizatora koji umiruju javnost.
 
Predsjednik Udruge profesionalnih vatrogasaca Hrvatske, Goran Franković, u razgovoru s novinarom web portala Fiuman.hr, koji donosi članak pod naslovom Vatrogasci protiv lampiona u Rijeci i cijeloj Hrvatskoj, pojasnio je zašto su brojni vatrogasni zapovjednici istaknuli protivljenje puštanju lampiona.
 
I riječki Novi list, u svom članku APEL NA SVIJEST - Humanitarni projekt Srce Kornatsko: Odustalo se od puštanja lampiona na Molo longu, ali dođite odati počast poginulim vatrogascima, čitatelje upoznaje s problemom ali i poziva da se pridruže vatrogascima u odavanju počasti poginulim kolegama na Kornatu.
 
Radio Rijeka razgovarao je s dvojicom "glavnih" protagonista ove akcije, predsjednikom DVD-a Vodice, Antom Sladoljevom i predsjednikom Udruge profesionalnih vatrogasaca, Goranom Frankovićem. Tonski zapis emisije potražite i poslušajte na ovoj poveznici
 
 

 

Glasilo

Glasilo
“Nazovi 193” strukovni list primorsko-goranskih vatrogasaca. ...

Teme 17. Stručnog skupa vatrogasaca

Teme 17. Stručnog skupa vatrogasaca
Pogledajte program ovogodišnjeg stručnog skupa vatrogasaca ...

12. međunarodna utrka vatrogasaca u Malom Lošinju

12. međunarodna utrka vatrogasaca u Malom Lošinju
Mali Lošinj će 8. listopada 2022. biti u znaku vatrogasaca sportaša. Ne propustite ovaj događaj! ...

Godišnjica potresa i Sisačko-moslavačkoj županiji

Godišnjica potresa i Sisačko-moslavačkoj županiji
Zamjenik zapovjednika JVP Grada Rijeke, Dario Gauš na Dnevniku Nova TV ...

Novi provedbeni propisi Zakona o vatrogastvu

Novi provedbeni propisi Zakona o vatrogastvu
Informacijski sustav Hrvatske vatrogasne zajednice; Područje primjene i novi pravilnik NN 80/2021 - ...

Akcija "Za Hrvatsku bez pasa na lancu"

Akcija
Hrvatska vatrogasna zajednica podržava inicijativu za promjenom zakonske regulative koja će omogućiti psima dostojanstveniji život, kakav i zaslužuju ...

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se