Obilna kiša poplavila Klanu

Obilna kiša poplavila Klanu


Iznimno velika količina kiše koja je noćas padala rezultirala je vodenom bujicom koja je rano jutros poharala središte Klane. Ričina se izlila iz svog vodotoka i poplavila brojne gospodarske objekte i privatne kuće u samom središtu mjesta. Dobrovoljno vatrogasno društvo oglasilo je mobilizaciju članstva koje se odmah odazvalo i priskočilo u pomoć ugroženima.
 
Zamjenik zapovjednika javne vatrogasne postaje Rijeka, Dario Gauš, ujedno i predsjednik DVD-a Klana, za Novi list je izjavio "Do poplave je došlo zbog velike količine kiše, ali i goleme količine granja, srušenih stabala i drugog materijala koje je vodena bujica nanijela pod most u središte Klane zbog čega korito Ričine nije moglo progutati svu količinu vode te se ona izlila po dvorištima okolnih kuća i ulicama". Obilne su kiše, a potom potočne bujice, povukle iz okolne šume granje, koje je zapelo pod jednim mostom, dok je pod drugi voda odnijela traktorsku prikolicu, što je u oba slučaja otežalo otjecanje vode i uzrokovalo poplavu. Ti su nanosi uklonjeni, pa očekujemo da, iako se očekuju nove obilne padaline, problema s izlijevanjem vode više neće biti, Izjavio je Dario Gauš za T-portal.
 
Prema podacima s Istrametovih meteoroloških postaja, najviše kiše palo je u zaleđu Matulja. Gotovo nestvarno djeluje podatak o 222 mm koliko je od ponoći zabilježila meteorološka postaja Stara Pošta, što je više i od najavljenih vrijednosti na pojedinim lokacijama u američkoj saveznoj državi Floridi, koja očekuje udar snažnog uragana Irme. (Jutarnji list)
 
Parkirao vozilo i prikolicu u korito Ričine, a nije računao na kišu
Izvor: www.24sata.hr DP

Ispumpavanje vode nakon poplave
 

---------------------------- 
Izvor fotografije: Novi list
Snimio: Silvano Ježina

Glasilo

Glasilo
“Nazovi 193” strukovni list primorsko-goranskih vatrogasaca. ...

Teme 17. Stručnog skupa vatrogasaca

Teme 17. Stručnog skupa vatrogasaca
Pogledajte program ovogodišnjeg stručnog skupa vatrogasaca ...

12. međunarodna utrka vatrogasaca u Malom Lošinju

12. međunarodna utrka vatrogasaca u Malom Lošinju
Mali Lošinj će 8. listopada 2022. biti u znaku vatrogasaca sportaša. Ne propustite ovaj događaj! ...

Godišnjica potresa i Sisačko-moslavačkoj županiji

Godišnjica potresa i Sisačko-moslavačkoj županiji
Zamjenik zapovjednika JVP Grada Rijeke, Dario Gauš na Dnevniku Nova TV ...

Novi provedbeni propisi Zakona o vatrogastvu

Novi provedbeni propisi Zakona o vatrogastvu
Informacijski sustav Hrvatske vatrogasne zajednice; Područje primjene i novi pravilnik NN 80/2021 - ...

Akcija "Za Hrvatsku bez pasa na lancu"

Akcija
Hrvatska vatrogasna zajednica podržava inicijativu za promjenom zakonske regulative koja će omogućiti psima dostojanstveniji život, kakav i zaslužuju ...

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se