Održano županijsko vatrogasno natjecanje pomlatka i mladeži

Održano županijsko vatrogasno natjecanje pomlatka i mladeži


 
 
 
 
 

U uvjetima pandemije coronavirusa COVID19, poštujući sve propisane mjere, a nakon dvogodišnje stanke uzrokovane pandemijom COVID primorsko-goranski vatrogasci uspješno su organizirali županijsko vatrogasno natjecanje pomlatka i mladeži Primorsko-goranske županije. Domaćin natjecanja bilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Halubjan iz Viškova. Natjecanje je održano 9. listopada 2020. godine, na nogometnom stadionu NK „Halubjan" u Brnasima - Viškovo. Nastupilo je 27 natjecateljskih odjeljenja iz čitave županije.

U kategoriji pomlatka nastupilo je 13 natjecateljskih odjeljenja; osam u muškoj konkurenciji i tri u ženskoj konkurenciji. Jedno natjecateljsko odjeljenje nastupilo je izvan konkurencije. U ovoj kategoriji natječu se djeca od 6 do navršenih 12 godina (rođeni tijekom 2009. godine).
 
Najbolji rezultat u kategoriji muškog pomlatka ostvarilo je natjecateljsko odjeljenje DVD-a Skrad 1, za kojima je slijedilo odjeljenje DVD-a Brod Moravice, a treće mjesto osvojilo je prvo odjeljenje ekipe DVD Škrljevo.
 
Najbolji rezultat u kategoriji ženskog pomlatka ostvarilo je odjeljenje DVD-a Skrad, za kojima slijede odjeljenje DVD-a Drenova te DVD-a Sušak. 
 
U kategoriji mladeži nastupilo je deset natjecateljskih odjeljenja; osam u muškoj konkurenciji, a dva u ženskoj konkurenciji. U kategorji vatrogasne mladeži natječu se mladi od 12 do navršenih 16 godina (rođeni tijekom 2005. godine).
 
Najbolji rezultat u kategoriji muške mladeži ostvarlo je natjecateljsko odjeljenje DVD-a Delnice. Drugo mjesto osvojilo je natjecateljsko odjeljenje DVD-a Skrad, dok je treće mjesto osvojilo natjecateljsko odjeljenje DVD-a Klana.
 
U kategoriji ženske mladeži prvo mjesto osvojile su članice natjecateljskog odjeljenja DVD-a Lokve, dok su drugo mjesto osvojile natjecateljice DVD-a Klana.
 
Rezultati u kategoriji pomlatka
 
Rezultati u kategoriji mladeži 
 
 
 
Voditeljstvo natjecanja pohvalilo je sve sudionike i njihove voditelje, posebno istaknuvši činjenicu da se natjecanje održalo u otežanim uvjetima koje je bura dodatno zakomplicirala. Posebna pohvala ide DVD-u Rab koje je buri u prkos, s tri natjecateljska odjeljenja došlo na natjecanje. 
 


Mi smo vatrogasci - što znači biti majstor u prilagođavanju i rješavanju situacija u kojima obični građani najčešće odustaju; prkosimo terenskim i vremenskim uvjetima, ponekad i zakonima fizike...no moramo znati što radimo i zašto to činimo, te se truditi napraviti najbolje što je moguće - a takav stav trebamo prenositi i na vatrogasnu mladež.
Ovo natjecanje, upravo je bila mala demonstracija tog "vatrogasnog duha": usprkos svemu (koronavirusu i meteorološkim uvjetima), na natjecanju je sudjelovalo 310 sudionika: mladeži, voditelja, sudaca i tehničkog osoblja i svi su se potrudili dati najbolje od sebe.
Od samo početka pripreme ovog natjecanja, smatrali smo sam da je prioritet "pobijediti" dvogodišnju pauzu koju smo imali zbog pandemije - i stoga, bez obzira na postignute rezultate - čestitke upućujem SVIMA vama, jer ste svi dali svoj doprinos u ostvarenju tog cilja!
 
Klaudijo Filčić
Predsjednik Povjerenstva za natjecanja
 
Objavljeno, 10. listopada 2021.

Fotografije:
Arhiv DVD Halubjan

Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva pogođenog potresom od 28. prosinca 2020. godine.

Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva pogođenog potresom od 28. prosinca 2020. godine.
Poziv za dostavu projektnih prijedloga
FINANCIRANJE SLUŽBI SPAŠAVANJA ...

Državna vatrogasna škola

Državna vatrogasna škola
Nove informacije i poziv kandidatima za upis u Državni vatrogasnu školu ...

Državna vatrogasna škola

Državna vatrogasna škola
Nove informacije o uvjetima upisa ...

Glasilo

Glasilo
“Nazovi 193” strukovni list primorsko-goranskih vatrogasaca. ...

12. međunarodna utrka vatrogasaca u Malom Lošinju

12. međunarodna utrka vatrogasaca u Malom Lošinju
Mali Lošinj će 8. listopada 2022. biti u znaku vatrogasaca sportaša. Ne propustite ovaj događaj! ...

Godišnjica potresa i Sisačko-moslavačkoj županiji

Godišnjica potresa i Sisačko-moslavačkoj županiji
Zamjenik zapovjednika JVP Grada Rijeke, Dario Gauš na Dnevniku Nova TV ...

Analiza protupožarne sezone 2021.

Analiza protupožarne sezone 2021.
...donosi pregled aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH ...

Novi provedbeni propisi Zakona o vatrogastvu

Novi provedbeni propisi Zakona o vatrogastvu
Informacijski sustav Hrvatske vatrogasne zajednice; Područje primjene i novi pravilnik NN 80/2021 - ...

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se