Održano županijsko vatrogasno natjecanje pomlatka i mladeži

Održano županijsko vatrogasno natjecanje pomlatka i mladeži


 
 
 
 
 

U uvjetima pandemije coronavirusa COVID19, poštujući sve propisane mjere, a nakon dvogodišnje stanke uzrokovane pandemijom COVID primorsko-goranski vatrogasci uspješno su organizirali županijsko vatrogasno natjecanje pomlatka i mladeži Primorsko-goranske županije. Domaćin natjecanja bilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Halubjan iz Viškova. Natjecanje je održano 9. listopada 2020. godine, na nogometnom stadionu NK „Halubjan" u Brnasima - Viškovo. Nastupilo je 27 natjecateljskih odjeljenja iz čitave županije.

U kategoriji pomlatka nastupilo je 13 natjecateljskih odjeljenja; osam u muškoj konkurenciji i tri u ženskoj konkurenciji. Jedno natjecateljsko odjeljenje nastupilo je izvan konkurencije. U ovoj kategoriji natječu se djeca od 6 do navršenih 12 godina (rođeni tijekom 2009. godine).
 
Najbolji rezultat u kategoriji muškog pomlatka ostvarilo je natjecateljsko odjeljenje DVD-a Skrad 1, za kojima je slijedilo odjeljenje DVD-a Brod Moravice, a treće mjesto osvojilo je prvo odjeljenje ekipe DVD Škrljevo.
 
Najbolji rezultat u kategoriji ženskog pomlatka ostvarilo je odjeljenje DVD-a Skrad, za kojima slijede odjeljenje DVD-a Drenova te DVD-a Sušak. 
 
U kategoriji mladeži nastupilo je deset natjecateljskih odjeljenja; osam u muškoj konkurenciji, a dva u ženskoj konkurenciji. U kategorji vatrogasne mladeži natječu se mladi od 12 do navršenih 16 godina (rođeni tijekom 2005. godine).
 
Najbolji rezultat u kategoriji muške mladeži ostvarlo je natjecateljsko odjeljenje DVD-a Delnice. Drugo mjesto osvojilo je natjecateljsko odjeljenje DVD-a Skrad, dok je treće mjesto osvojilo natjecateljsko odjeljenje DVD-a Klana.
 
U kategoriji ženske mladeži prvo mjesto osvojile su članice natjecateljskog odjeljenja DVD-a Lokve, dok su drugo mjesto osvojile natjecateljice DVD-a Klana.
 
Rezultati u kategoriji pomlatka
 
Rezultati u kategoriji mladeži 
 
 
 
Voditeljstvo natjecanja pohvalilo je sve sudionike i njihove voditelje, posebno istaknuvši činjenicu da se natjecanje održalo u otežanim uvjetima koje je bura dodatno zakomplicirala. Posebna pohvala ide DVD-u Rab koje je buri u prkos, s tri natjecateljska odjeljenja došlo na natjecanje. 
 


Mi smo vatrogasci - što znači biti majstor u prilagođavanju i rješavanju situacija u kojima obični građani najčešće odustaju; prkosimo terenskim i vremenskim uvjetima, ponekad i zakonima fizike...no moramo znati što radimo i zašto to činimo, te se truditi napraviti najbolje što je moguće - a takav stav trebamo prenositi i na vatrogasnu mladež.
Ovo natjecanje, upravo je bila mala demonstracija tog "vatrogasnog duha": usprkos svemu (koronavirusu i meteorološkim uvjetima), na natjecanju je sudjelovalo 310 sudionika: mladeži, voditelja, sudaca i tehničkog osoblja i svi su se potrudili dati najbolje od sebe.
Od samo početka pripreme ovog natjecanja, smatrali smo sam da je prioritet "pobijediti" dvogodišnju pauzu koju smo imali zbog pandemije - i stoga, bez obzira na postignute rezultate - čestitke upućujem SVIMA vama, jer ste svi dali svoj doprinos u ostvarenju tog cilja!
 
Klaudijo Filčić
Predsjednik Povjerenstva za natjecanja
 
Objavljeno, 10. listopada 2021.

Fotografije:
Arhiv DVD Halubjan

Oprez prilikom spaljivanja biljnog otpada!

 Oprez prilikom spaljivanja biljnog otpada!
Javna vatrogasna postrojba Opatija podsjeća građane ...

18. stručni skup vatrogasaca u Opatiji - Poziv autorima stručnih radova

18. stručni skup vatrogasaca u Opatiji - Poziv autorima stručnih radova
Podijelite svoja razmišljanja, iskustvo i znjanja sa sudionicima 18. Stručnog skupa vatrogasaca u Opatiji ...

Glasilo

Glasilo
“Nazovi 193” strukovni list primorsko-goranskih vatrogasaca. ...

12. međunarodna utrka vatrogasaca u Malom Lošinju

12. međunarodna utrka vatrogasaca u Malom Lošinju
Mali Lošinj će 8. listopada 2022. biti u znaku vatrogasaca sportaša. Ne propustite ovaj događaj! ...

Novi provedbeni propisi Zakona o vatrogastvu

Novi provedbeni propisi Zakona o vatrogastvu
Informacijski sustav Hrvatske vatrogasne zajednice; Područje primjene i novi pravilnik NN 80/2021 - ...

Akcija "Za Hrvatsku bez pasa na lancu"

Akcija
Hrvatska vatrogasna zajednica podržava inicijativu za promjenom zakonske regulative koja će omogućiti psima dostojanstveniji život, kakav i zaslužuju ...

Novi natječaj i nova prilika za gradnju i/ili opremanje vatrogasnih domova

Novi natječaj i nova prilika za gradnju i/ili opremanje vatrogasnih domova
7.4.1 „ULAGANJA U POKRETANJE, POBOLJŠANJE ILI PROŠIRENJE LOKALNIH TEMELJNIH USLUGA ZA RURALNO STANOVNIŠTVO, UKLJUČUJUĆI SLOBODNO VRIJEME I KULTURNE AKTIVNOSTI T ...

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se