Olsztyn, Poljska - 11. Međunarodna konferencija "Unutarnji požari"

Olsztyn, Poljska - 11. Međunarodna konferencija


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Primorsko-goranski vatrogasci na međunarodnoj konferenciji u Poljskoj

U organizaciji Pokrajinskog sjedišta Državne vatrogasne službe i ogranka Udruge vatrogasnih inženjera i tehničara iz Olsztyna, 10. i 11. lipnja 2024. godine održana je 11. Međunarodna konferencija "Unutarnji požari".
 

Ovo godišnje okupljanje međunarodne skupine vatrogasnih instruktora, The International Fire Instructors Workshop (IFIW), organizirano je uz pomoć Zaklade cfbt.pl. Na radionici u Poljskoj sudjelovao je naš kolega Dario Gauš, član IFIW-a od 2010. godine, koji je bio pozvan kao predavač na 11. Međunarodnoj konferenciji. Njegovo predavanje "Situacijska svjesnost u gašenju požara u građevinskim objektima" bilo je izuzetno dobro prihvaćeno.
 

Za nas je posebno zanimljivo bilo predavanje priznatog i širom svijeta poznatog stručnjaka i vatrogasnog instruktora, Shana Raffela iz Australije. U svom izlaganju "Sustavi stlačene pjene za gašenje požara u građevinskim objektima", Raffel je svoja razmišljanja i stavove potkrijepio citirajući dijelove jednog od stručnih radova koje je Dario Gauš izlagao na prethodnim stručnim skupovima.
 

Razmjena znanja, mišljenja i ideja ključni su za postizanje izvrsnosti, a to vrijedi i za vatrogasnu struku. Sudjelovanje na ovakvim konferencijama omogućuje našim vatrogascima da budu u toku s najnovijim spoznajama i metodama te da dijele svoja iskustva i učenja s kolegama iz cijelog svijeta. Primorsko-goranski vatrogasci nastavljaju njegovati kulturu znanja i izvrsnosti, služeći kao primjer drugim sredinama.
 
 
 
 
 
"Tko se usudi podučavati, ne smije nikada prestati učiti"
 
John Cotton Dana
 

Primorsko-goranski vatrogasci svjesni su važnosti cjeloživotnog učenja i kontinuiranog profesionalnog razvoja. Njihovo aktivno sudjelovanje na međunarodnim skupovima potiče razmjenu znanja i iskustava, čime doprinose unapređenju vatrogasne struke na globalnoj razini. Nadamo se da će ovaj primjer motivirati i druge vatrogasce da se odvaže i slijede naš put ka izvrsnosti.
 
 
Objavljeno, 11. lipanj 2024.

Fotografije:
Iz arhive VZPGŽ

Glasilo

Glasilo
“Nazovi 193” strukovni list primorsko-goranskih vatrogasaca. ...

12. međunarodna utrka vatrogasaca u Malom Lošinju

12. međunarodna utrka vatrogasaca u Malom Lošinju
Mali Lošinj će 8. listopada 2022. biti u znaku vatrogasaca sportaša. Ne propustite ovaj događaj! ...

Novi provedbeni propisi Zakona o vatrogastvu

Novi provedbeni propisi Zakona o vatrogastvu
Informacijski sustav Hrvatske vatrogasne zajednice; Područje primjene i novi pravilnik NN 80/2021 - ...

Akcija "Za Hrvatsku bez pasa na lancu"

Akcija
Hrvatska vatrogasna zajednica podržava inicijativu za promjenom zakonske regulative koja će omogućiti psima dostojanstveniji život, kakav i zaslužuju ...

Novi natječaj i nova prilika za gradnju i/ili opremanje vatrogasnih domova

Novi natječaj i nova prilika za gradnju i/ili opremanje vatrogasnih domova
7.4.1 „ULAGANJA U POKRETANJE, POBOLJŠANJE ILI PROŠIRENJE LOKALNIH TEMELJNIH USLUGA ZA RURALNO STANOVNIŠTVO, UKLJUČUJUĆI SLOBODNO VRIJEME I KULTURNE AKTIVNOSTI T ...

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se