Požar kuće u Batomlju kraj Baške

Požar kuće u Batomlju kraj Baške


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nakon cjelodnevne proslave Dana sv. Florijana kojeg su raznim aktivnostima krčki vatrogasci obilježili na cijelom otoku Krku, dan je završio ozbiljnom vatrogasnom intervencijom u Batomlju kod Baške. Krčki su vatrogasci dan svog zaštitnika, svetog Florijana obilježili posjetama dječjim vrtićima i školama, te izvođenjem vatrogasne vježbe gašenje i spašavanja na novom objektu vrtića Katarina Frankopan u Malinskoj.
 
Vatrogasni operativni centar Javne vatrogasne postrojbe Grada Krka, u 20:18 sati  zaprimio je dojavu o požaru jednokatnice u Batomlju u blizini Baške. Požar je planuo na starijem renoviranom objektu P+1 , na broju 53 koji s još dva međusobno spojena stambena objekta čini jednu cjelinu. Odmah po dojavi na požarište je upućena službujuća smjena JVP-a Grada Krka, te pojačanje od sedam vatrogasaca. Na požarište je uz zapovjedno vozilo, navalno vozilo i autocisternu, upućeno i DVD-a Baška čijih je 15 vatrogasaca s navalnim i kombi vozilom stiglo u kratkom roku.
 
 
Intervenciju vatrogasaca otežavala je činjenica da je pristup do požara bio otežan jer ne postoji pristupna cesta već samo pješačka staza duž koje su vatrogasci polagali cijevnu prugu u dužini od 90 m. Prema riječima zapovjednika JVP Grada Krka, Dinka Petrova, intervencija je tekla u dva pravca; unutarnja i vanjska navala na gorući objekt te postavljanje obrambenih mlazeva za zaštitu ostalih objekata u nizu. 
 
Požar je lokaliziran u 21.07 sati,  a nakon ulaska vatrogasaca u susjedni spojeni objekt i saniranjem zajedničkog krova (dogašivanja krovnih greda) u 22.10 sati požar je u potpunosti ugašen.
 
Širenju požara pomogla je velika količina gorivog materijala, te se požar do dolaska vatrogasaca brzo proširio na dvije prostorije na katu i zahvatio drvenu krovnu konstrukciju. Posljedice požara su uništene dvije prostorije na katu zgrade s kućnim brojem 53 te krovište iznad njih ukupne površine 35 m2, dok su se ostali povezani objekti na brojevima 52 i 51 u potpunosti obranjeni.
 
 
Fotografija: Mladen Trinajstić, Novi list (06.05.2018.)
 
O ovom požaru izvijestio je i riječki Novi list, a tekst možete pročitati na ovoj poveznici.
 
Objavljeno, 07. svibnja 2018.

Fotografija vatrogasaca u tekstu: Arhiva JVP Grada Krka
Naslovna fotografija: Mladen Trinajstić, Novi list

Oprez prilikom spaljivanja biljnog otpada!

 Oprez prilikom spaljivanja biljnog otpada!
Javna vatrogasna postrojba Opatija podsjeća građane ...

Glasilo

Glasilo
“Nazovi 193” strukovni list primorsko-goranskih vatrogasaca. ...

12. međunarodna utrka vatrogasaca u Malom Lošinju

12. međunarodna utrka vatrogasaca u Malom Lošinju
Mali Lošinj će 8. listopada 2022. biti u znaku vatrogasaca sportaša. Ne propustite ovaj događaj! ...

Novi provedbeni propisi Zakona o vatrogastvu

Novi provedbeni propisi Zakona o vatrogastvu
Informacijski sustav Hrvatske vatrogasne zajednice; Područje primjene i novi pravilnik NN 80/2021 - ...

Akcija "Za Hrvatsku bez pasa na lancu"

Akcija
Hrvatska vatrogasna zajednica podržava inicijativu za promjenom zakonske regulative koja će omogućiti psima dostojanstveniji život, kakav i zaslužuju ...

Novi natječaj i nova prilika za gradnju i/ili opremanje vatrogasnih domova

Novi natječaj i nova prilika za gradnju i/ili opremanje vatrogasnih domova
7.4.1 „ULAGANJA U POKRETANJE, POBOLJŠANJE ILI PROŠIRENJE LOKALNIH TEMELJNIH USLUGA ZA RURALNO STANOVNIŠTVO, UKLJUČUJUĆI SLOBODNO VRIJEME I KULTURNE AKTIVNOSTI T ...

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se