Priznanje "Naj pothvat u vatrogastvu" 2019. ide u Mali Lošinj

Priznanje


 
 
 
 
 
 
Zbog posebnih okolnosti kojom je protekla godina bila obilježena, a posebne okolnosti nastavljene su i u 2021. godini, odgađana svečanost dodjele priznanja za najpothvat u vatrogastvu u 2019. godini organizirana je u Petrinji. Okolnosti su utjecale da se sam čin uručenja ovog priznanja organizira na mjestu gdje se odvijaju složene operacije pomoći potresom pogođenom stanovništvu Petrinje, Siska i Gline.
 
 
 
Glani vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske, Slavko Tucaković, obavio je smotru vatrogasaca na kojoj je upriličeno dodjeljivanje ovog velikog priznanja. Naime, u listopadu 2019. godine JVP Mali Lošinj zaprimila je dojavu da je potrebna akcija spašavanja dječaka koji je zaglavljen u špilji. Trojica lošinjskih vatogasaca odradila suzahtjevnu intervenciju spašavanja života šesnaestogodišnjaka koji je na otoku Cresu ostao zarobljen u špilji dugačkoj 50 m koja pronire u dubinu. Zahvaljujući iznimnoj sposobnosti i snalažljivosti Saše Mandića, Branka Vojnikovića i Davida Badurine, na vrlo teškoj i nesvakidašnjoj intervenciji spašen je mladi život i izbjegnuta tragedija.
 
 
 
Za ovaj pothvat nominirani su i za priznanje "Ponos Hrvatske". Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković nakon obavljene smotre vatrogasaca uručio je vatrogascu Saši Mandiću i Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Malog Lošinja priznanje za najpothvat u vatrogastvu u 2019. godini.
 
Ova vijest bila je i povod novinarki Radio Rijeke da obavi razgovor sa Sašom Mandićem. Radio emisiju Hrvatskog radija - Radio Rijeka možete poslušati klikom ovdje.
 

 
 
Ponosan sam što imamo ovako hrabre i požrtvovne vatrogasce. Svi smo mi jedno, a jedan od nas je na ovoj izrazito teškoj intervenciji spasio jedan mladi život. Hvala Vam od srca na svemu što činite!
 
Slavko Tucaković
 
 
Objavljeno, 31.siječanj 2021.
 

Fotografije:
www.hvz.hr
Arhiva JVP Grada Mali Lošinj

Glasilo

Glasilo
“Nazovi 193” strukovni list primorsko-goranskih vatrogasaca. ...

12. međunarodna utrka vatrogasaca u Malom Lošinju

12. međunarodna utrka vatrogasaca u Malom Lošinju
Mali Lošinj će 8. listopada 2022. biti u znaku vatrogasaca sportaša. Ne propustite ovaj događaj! ...

Novi provedbeni propisi Zakona o vatrogastvu

Novi provedbeni propisi Zakona o vatrogastvu
Informacijski sustav Hrvatske vatrogasne zajednice; Područje primjene i novi pravilnik NN 80/2021 - ...

Akcija "Za Hrvatsku bez pasa na lancu"

Akcija
Hrvatska vatrogasna zajednica podržava inicijativu za promjenom zakonske regulative koja će omogućiti psima dostojanstveniji život, kakav i zaslužuju ...

Novi natječaj i nova prilika za gradnju i/ili opremanje vatrogasnih domova

Novi natječaj i nova prilika za gradnju i/ili opremanje vatrogasnih domova
7.4.1 „ULAGANJA U POKRETANJE, POBOLJŠANJE ILI PROŠIRENJE LOKALNIH TEMELJNIH USLUGA ZA RURALNO STANOVNIŠTVO, UKLJUČUJUĆI SLOBODNO VRIJEME I KULTURNE AKTIVNOSTI T ...

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se