Priznanje "Naj pothvat u vatrogastvu" 2019. ide u Mali Lošinj

Priznanje


 
 
 
 
 
 
Zbog posebnih okolnosti kojom je protekla godina bila obilježena, a posebne okolnosti nastavljene su i u 2021. godini, odgađana svečanost dodjele priznanja za najpothvat u vatrogastvu u 2019. godini organizirana je u Petrinji. Okolnosti su utjecale da se sam čin uručenja ovog priznanja organizira na mjestu gdje se odvijaju složene operacije pomoći potresom pogođenom stanovništvu Petrinje, Siska i Gline.
 
 
 
Glani vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske, Slavko Tucaković, obavio je smotru vatrogasaca na kojoj je upriličeno dodjeljivanje ovog velikog priznanja. Naime, u listopadu 2019. godine JVP Mali Lošinj zaprimila je dojavu da je potrebna akcija spašavanja dječaka koji je zaglavljen u špilji. Trojica lošinjskih vatogasaca odradila suzahtjevnu intervenciju spašavanja života šesnaestogodišnjaka koji je na otoku Cresu ostao zarobljen u špilji dugačkoj 50 m koja pronire u dubinu. Zahvaljujući iznimnoj sposobnosti i snalažljivosti Saše Mandića, Branka Vojnikovića i Davida Badurine, na vrlo teškoj i nesvakidašnjoj intervenciji spašen je mladi život i izbjegnuta tragedija.
 
 
 
Za ovaj pothvat nominirani su i za priznanje "Ponos Hrvatske". Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković nakon obavljene smotre vatrogasaca uručio je vatrogascu Saši Mandiću i Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Malog Lošinja priznanje za najpothvat u vatrogastvu u 2019. godini.
 
Ova vijest bila je i povod novinarki Radio Rijeke da obavi razgovor sa Sašom Mandićem. Radio emisiju Hrvatskog radija - Radio Rijeka možete poslušati klikom ovdje.
 

 
 
Ponosan sam što imamo ovako hrabre i požrtvovne vatrogasce. Svi smo mi jedno, a jedan od nas je na ovoj izrazito teškoj intervenciji spasio jedan mladi život. Hvala Vam od srca na svemu što činite!
 
Slavko Tucaković
 
 
Objavljeno, 31.siječanj 2021.
 

Fotografije:
www.hvz.hr
Arhiva JVP Grada Mali Lošinj

Od 1. lipnja zabranjeno loženje vatre na otvorenom prostoru!

Od 1. lipnja zabranjeno loženje vatre na otvorenom prostoru!
Loženje vatre na otvorenom prostoru regulirano je Odlukom o loženju vatre. Informirajte se o uvjetima ...

Odgađa se 16. stručni skup vatrogasaca

Odgađa se 16. stručni skup vatrogasaca
Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Primorsko-goranskoj županiji odgađa se najavljeni 16. stručni skup vatrogasaca ...

Priznanje "Naj pothvat u vatrogastvu" 2019. ide u Mali Lošinj

Priznanje
"Hoćeš li me spasiti?", pitao je životno ugroženi Luka kada mu se u izuzetno uskoj spilji ipak uspio približiti njegov spasitelj, vatrogasac Saša Mandić. Odgovo ...

Glasilo

Glasilo
“Nazovi 193” strukovni list primorsko-goranskih vatrogasaca. ...

Uspješna akcija aktiva DDK JVP Grada Rijeke i Armade

Uspješna akcija aktiva DDK JVP Grada Rijeke i Armade
U povodu Dana sv. Florijana i rođendana Armade provedena akcija dobrovoljnog davanja krvi ...

Novi sustav rasvjete i video nadzora na creskom heliodromu

Novi sustav rasvjete i video nadzora na creskom heliodromu
Nakon dvomjesečnog prekida noćnih letova, creski heliodrom opet u punoj funkciji ...

Trend puštanja lampiona u zrak nije baš bezazlena aktivnost

Trend puštanja lampiona u zrak nije baš bezazlena aktivnost
Portal Vatrogastvo.hr ukazuje na nedostatak svijesti o požarnim opasnostima u lokalnoj zajednici ...

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se