U Kraljevici završeno 11. humanitarno natjecanje "Heroji Kornata"

U Kraljevici završeno 11. humanitarno natjecanje


Na desetu obljetnicu stradanja vatrogasaca na otoku Kornat, kraljevički dobrovoljni vatrogasci organizirali su jedanaestu godinu za redom, humaniterno natjecanje vatrogasaca u "suhom spajanju usisnog voda".
 
Vođeni idejom i željom da se pomogne obiteljima stradalih kolega, kraljevički dobrovoljni vatrogasci su svega dva mjeseca od tragedije organizirali malonogometni humanitarni turnir. Sav prihod prikupljen kotizacijama koje su natjecateljske ekipe uplatile za natjecanje, bio je uplaćen u korist obitelji stradalih kolega.
 
Malonogometni turnir je pred tri godine zamijenjen je vatrogasnom disciplinom - "suhim spajanjem usisnog voda". Na ovogodišnjem turniru  okupilo se devet ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji, a nastupili su DVD-i iz Crikvenice, Delnica, Kraljevice, Novog Vinodolskog, Raba, Sušaka i Zlobina, te ekipa profesionalnih vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe grada Rijeke.
 
 
 
 
 
 
U muškoj konkurenciji najbrži su bili domaćini iz DVD-a Kraljevica, ispred ekipe DVD-a Zlobin a treći su bili članovi DVD-a Delnice, dok su kod vatrogaskinja slavile djevojke iz DVD-a Sušak ispred ekipe DVD-a San Marino-Novi Vinodolski.
 
U revijalnom dijelu turnira ekipe su se natjecale u potezanju užeta gdje se najjačom pokazala kombinirana 12-člana ženska ekipa DVD-a San Marino i Sušak, koja je u finalu nadjačala šestoro muških kolega.
 
 

Treću godinu zaredom organizator je odlučio sva prikupljena sredstva donirati Centru za rehabilitaciju Fortica-Kraljevica. Zahvaljujući natjecateljskim ekipama i mnogobrojnim sponzorima prikupljeno je 12.000 kn, a iznos će se utrošiti za kupnju rampe za lakši prilaz prostorijama, što će štićenicima Centra biti od velike pomoći.
 
Tijekom svih dosadašnjih izdanja turnira ukupno je prikupljeno oko 230.000 kuna koji su bili donirani potrebitim pojedincima kao i medicinskim ustanovama. Dobrovoljni vatrogasci DVD-a Kraljevica se i ovim putem zahvaljuju svima koji su svojim sudjelovanjem na turniru podržali njihova nastojanja da pomognu Centru za rehabilitaciju Fotica u Kraljevici.
 
 
 
Objavljeno 30.11.2017.

Fotografije - Velibor Topolovec, DVD San Marino Novi Vinodolski

Glasilo

Glasilo
“Nazovi 193” strukovni list primorsko-goranskih vatrogasaca. ...

Teme 17. Stručnog skupa vatrogasaca

Teme 17. Stručnog skupa vatrogasaca
Pogledajte program ovogodišnjeg stručnog skupa vatrogasaca ...

12. međunarodna utrka vatrogasaca u Malom Lošinju

12. međunarodna utrka vatrogasaca u Malom Lošinju
Mali Lošinj će 8. listopada 2022. biti u znaku vatrogasaca sportaša. Ne propustite ovaj događaj! ...

Godišnjica potresa i Sisačko-moslavačkoj županiji

Godišnjica potresa i Sisačko-moslavačkoj županiji
Zamjenik zapovjednika JVP Grada Rijeke, Dario Gauš na Dnevniku Nova TV ...

Novi provedbeni propisi Zakona o vatrogastvu

Novi provedbeni propisi Zakona o vatrogastvu
Informacijski sustav Hrvatske vatrogasne zajednice; Područje primjene i novi pravilnik NN 80/2021 - ...

Akcija "Za Hrvatsku bez pasa na lancu"

Akcija
Hrvatska vatrogasna zajednica podržava inicijativu za promjenom zakonske regulative koja će omogućiti psima dostojanstveniji život, kakav i zaslužuju ...

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se