Uspješna akcija aktiva DDK JVP Grada Rijeke i Armade

Uspješna akcija aktiva DDK JVP Grada Rijeke i Armade


 
 

Na dan kad vatrogasci slave svog zaštitnika, svetog Florijana, Aktiv dobrovoljnih davatelja krvi Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke organizirao je uspješnu akciju darivanja krvi. Riječ je o tradicionalnoj akciji koja se uz tri redovne akcije organizira svake godine na Dan sv. Florijana - 4. svibnja. Ove godine akcija darivanja krvi dobila je novu dimenziju i potporu koju su pružili pripadnici Kluba navijača Armada pridruživši se vatrogascima u plemenitom činu darivanja krvi. Povod ovoj suradnji Aktiva DDK JVP Rijeka i Kluba navijača - Armada je rođendan Kluba "Armade" koji se obilježava 9. svibnja.

 

Armadi, koja ove godine slavi 34 obljetnicu osnutka, Aktiv DDK JVP Rijeka još jednom zahvaljuje na potpori i čestita rođendan sa željom da i u buduće nastave suradnju u ovakvim i sličnim humanitarnim akcijama.

 

Nema akcije koja je prošla bez sudjelovanja Društva crvenog križa Rijeka i njihovih vrijednih članova te medicinskih djelatnika odjela za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka, i njima se Aktiv DDK JVP Rijeka zahvaljuje na suradnji.

 

Akciji se pridružio i Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke, koji je vatrogascima čestitao njihov dan te se zahvalio članovima Kluba navijača Armada i čestitao im skorašnji 34. rođendan.

 

Svoj doprinos darivanjem krvi dali su i županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac, tajnik Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije Nikola Tramontana, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke Hinko Mance, njegov zamjenik Dario Gauš i pomoćnik zapovjednika Sanjin Blažević.

 

Na akciju su se odazvali darivatelji i darivateljice u velikom broju, njih 41, te je prikupljeno ukupno 39 doza krvi. S obzirom na epidemiju koronavirusa i stroge epidemiološke mjere koje su poduzete, ova akcija je vrlo uspješna po broju prikupljenih doza.

 

Sljedeća akcija najavljena je za 2. kolovoza. 2021. godine, opet u Vatrogasnoj postaji Vežica te ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se odazovu. 

 

Objavljeno, 5. svibnja 2021.


Fotografije:
Frane Žudić - Aktiv DDK JVP Grada Rijeke

Glasilo

Glasilo
“Nazovi 193” strukovni list primorsko-goranskih vatrogasaca. ...

12. međunarodna utrka vatrogasaca u Malom Lošinju

12. međunarodna utrka vatrogasaca u Malom Lošinju
Mali Lošinj će 8. listopada 2022. biti u znaku vatrogasaca sportaša. Ne propustite ovaj događaj! ...

Novi provedbeni propisi Zakona o vatrogastvu

Novi provedbeni propisi Zakona o vatrogastvu
Informacijski sustav Hrvatske vatrogasne zajednice; Područje primjene i novi pravilnik NN 80/2021 - ...

Akcija "Za Hrvatsku bez pasa na lancu"

Akcija
Hrvatska vatrogasna zajednica podržava inicijativu za promjenom zakonske regulative koja će omogućiti psima dostojanstveniji život, kakav i zaslužuju ...

Novi natječaj i nova prilika za gradnju i/ili opremanje vatrogasnih domova

Novi natječaj i nova prilika za gradnju i/ili opremanje vatrogasnih domova
7.4.1 „ULAGANJA U POKRETANJE, POBOLJŠANJE ILI PROŠIRENJE LOKALNIH TEMELJNIH USLUGA ZA RURALNO STANOVNIŠTVO, UKLJUČUJUĆI SLOBODNO VRIJEME I KULTURNE AKTIVNOSTI T ...

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se