Vatrogasno-spasilački centar Grobnik u borbi protiv Koronavirusa!

Vatrogasno-spasilački centar Grobnik u borbi protiv Koronavirusa!


 
 
 
 
 
 
 

U ovoj krizi bez presedana u novijoj povijesti, suočeni smo s našom ranjivošću. Ovaj globalni, "novi virus" zatvorio nas je u naše domove - na nekoliko tjedana, možda i mjeseci - promijenio je naš odnos prema svemu; vladi, prema vanjskom svijetu, jednih prema drugima. Borba protiv zajedničkog neprijatelja nezamisliva je bez suradnje, pripreme i planiranja. 
 
Međutim, svaka kriza sa sobom donosi nove izazove ali i pruža priliku; potiče na racionalniju potrošnju i upravljanje kapitalom, manju polarizaciju, potiče otvorenost za suradnju i uvažavanje tuđih ideja. Nitko od nas ne zna koliko će epidemija trajati s toga je prijeko potrebno poboljšati koordinaciju i integraciju svih dionika sustava kritične infrastrukture, osigurati maksimalno iskorištenje svih resursa, poboljšati komunikaciju i svijest o potrebi suradnje i važnoj ulozi pripreme za djelovanje.
 
Dobar primjer takve suradnje jest realizacija ideje Vatrogasno-spasilačkog centra Grobnik u Dražicama, Općina Jelenje. Završena je prva faza uređenja i opremanja budućeg centra kojim upravljaju jelenjski vatrogasci. Općina Jelenje je u suradnji s Crvenim križem i vlasnikom objekta, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom "Ivan Zoretić - Španac", aktivirala ovaj centar i time povećala stupanj pripravnosti za moguću eskalaciju krize.

 

 

Vatrogasno-spasilački centar Grobnik spreman je za pružanje pomoći mještanima koji u svojem kućanstvu nisu u mogućnosti provesti mjeru samoizolacije, odnosno žive u zajedničkom domaćinstvu s rizičnim grupama kao što su onkološki bolesnici, kronični bolesnici, djeca, kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje te dodao kako je centar ima na raspolaganju pet soba, a svaka je odvojena i ima sanitarni čvor, krevet, klimu, a sam objekt ima i zaseban ulaz.

 


 
 
 

 Objavljeno, 20.03.2020.

 
Izvor: 
www.jelenje.hr
(stranici pristupljeno 20.03.2020.)

UPUTA VATROGASNIM ORGANIZACIJAMA

UPUTA VATROGASNIM ORGANIZACIJAMA
Obavijest o ponovnom uvođenju dijela mjera zaštite od korona virusa COVID19 ...

Priopćenje za javnost JVP Grada Rijeke

Priopćenje za javnost JVP Grada Rijeke
Sigurnost pripadnika žurnih službi cilj je projekta SIXTHSENSE ...

Primorsko-goranski vatrogasci darovali 30 doza krvi

Primorsko-goranski vatrogasci darovali 30 doza krvi
Uspješna akcija Aktiva DDK riječkih vatrogasaca i Gradskog društva Crvenog križa Rijeka ...

Glasilo

Glasilo
“Nazovi 193” strukovni list primorsko-goranskih vatrogasaca. ...

Novi sustav rasvjete i video nadzora na creskom heliodromu

Novi sustav rasvjete i video nadzora na creskom heliodromu
Nakon dvomjesečnog prekida noćnih letova, creski heliodrom opet u punoj funkciji ...

Njemački i novljanski vatrogasci nastavljaju suradnju

Njemački i novljanski vatrogasci nastavljaju suradnju
U Novom Vinodolskom nastavljena suradnja lokalnih i njemačkih vatrogasaca ...

Hrvatski vatrogasac predavač na glavnoj konferenciji INTERSHUTZ USA

Hrvatski vatrogasac predavač na glavnoj konferenciji  INTERSHUTZ USA
Dario Gauš uvršten u predavače na svjetskom sajmu za protupožarne i spasilačke opreme, opreme za civilnu zaštitu, sigurnost i sigurnosne službe. ...

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se