Vatrogasno-spasilački centar Grobnik u borbi protiv Koronavirusa!

Vatrogasno-spasilački centar Grobnik u borbi protiv Koronavirusa!


 
 
 
 
 
 
 

U ovoj krizi bez presedana u novijoj povijesti, suočeni smo s našom ranjivošću. Ovaj globalni, "novi virus" zatvorio nas je u naše domove - na nekoliko tjedana, možda i mjeseci - promijenio je naš odnos prema svemu; vladi, prema vanjskom svijetu, jednih prema drugima. Borba protiv zajedničkog neprijatelja nezamisliva je bez suradnje, pripreme i planiranja. 
 
Međutim, svaka kriza sa sobom donosi nove izazove ali i pruža priliku; potiče na racionalniju potrošnju i upravljanje kapitalom, manju polarizaciju, potiče otvorenost za suradnju i uvažavanje tuđih ideja. Nitko od nas ne zna koliko će epidemija trajati s toga je prijeko potrebno poboljšati koordinaciju i integraciju svih dionika sustava kritične infrastrukture, osigurati maksimalno iskorištenje svih resursa, poboljšati komunikaciju i svijest o potrebi suradnje i važnoj ulozi pripreme za djelovanje.
 
Dobar primjer takve suradnje jest realizacija ideje Vatrogasno-spasilačkog centra Grobnik u Dražicama, Općina Jelenje. Završena je prva faza uređenja i opremanja budućeg centra kojim upravljaju jelenjski vatrogasci. Općina Jelenje je u suradnji s Crvenim križem i vlasnikom objekta, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom "Ivan Zoretić - Španac", aktivirala ovaj centar i time povećala stupanj pripravnosti za moguću eskalaciju krize.

 

 

Vatrogasno-spasilački centar Grobnik spreman je za pružanje pomoći mještanima koji u svojem kućanstvu nisu u mogućnosti provesti mjeru samoizolacije, odnosno žive u zajedničkom domaćinstvu s rizičnim grupama kao što su onkološki bolesnici, kronični bolesnici, djeca, kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje te dodao kako je centar ima na raspolaganju pet soba, a svaka je odvojena i ima sanitarni čvor, krevet, klimu, a sam objekt ima i zaseban ulaz.

 


 
 
 

 Objavljeno, 20.03.2020.

 
Izvor: 
www.jelenje.hr
(stranici pristupljeno 20.03.2020.)

Glasilo

Glasilo
“Nazovi 193” strukovni list primorsko-goranskih vatrogasaca. ...

Teme 17. Stručnog skupa vatrogasaca

Teme 17. Stručnog skupa vatrogasaca
Pogledajte program ovogodišnjeg stručnog skupa vatrogasaca ...

12. međunarodna utrka vatrogasaca u Malom Lošinju

12. međunarodna utrka vatrogasaca u Malom Lošinju
Mali Lošinj će 8. listopada 2022. biti u znaku vatrogasaca sportaša. Ne propustite ovaj događaj! ...

Godišnjica potresa i Sisačko-moslavačkoj županiji

Godišnjica potresa i Sisačko-moslavačkoj županiji
Zamjenik zapovjednika JVP Grada Rijeke, Dario Gauš na Dnevniku Nova TV ...

Novi provedbeni propisi Zakona o vatrogastvu

Novi provedbeni propisi Zakona o vatrogastvu
Informacijski sustav Hrvatske vatrogasne zajednice; Područje primjene i novi pravilnik NN 80/2021 - ...

Akcija "Za Hrvatsku bez pasa na lancu"

Akcija
Hrvatska vatrogasna zajednica podržava inicijativu za promjenom zakonske regulative koja će omogućiti psima dostojanstveniji život, kakav i zaslužuju ...

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se