Završena 9. međunarodna utrka vatrogasaca u Malom Lošinju

Završena 9. međunarodna utrka vatrogasaca u Malom Lošinju


 
 
 
 
 
 
    U organizaciji Atletskog kluba "Lošinj”, pod pokroviteljstvom grada Maloga Lošinja, Turističke zajednice grada Maloga Lošinja, Vatrogasne zajednice grada Maloga Lošinja, Vatrogasne zajednice Primorsko goranske županije i Hrvatske vatrogasne zajednice, 6. travnja 2019. godine održana je sportska manifestacija – 9. Međunarodna utrka vatrogasaca i 6. Euro kup profesionalnih vatrogasaca.
 

     
      Sunčana subota otoka vitalnosti privukla je sudionike iz čak 35 različitih postrojbi iz Hrvatske, Italije i Slovenije.  Od ukupno 115 prijavljenih dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasaca, utrku na 8 kilometara završilo je 96 odraslih osoba. Također su održane i utrke za djecu i mladež (u kategorijama: 7-9 godina, 10-12 godina, 13-16 godina) u kojima je ukupan broj prijavljenih bio 85, a utrku je završilo 69 djece. Isto tako na šetnici na predjelu Čikat održane su revijalne utrke za najmlađe, djecu od 4-6 godina u kojoj je sudjelovalo 28 djece.
 

     
     Svim sudionicima u kategorijama djece i mladeži podijeljene su medalje za sudjelovanje, dok su najbolji u određenim kategorijama dobili prigodne medalje i nagrade sponzora utrke, Jadranka d.o.o., Lošinj Hotels&Villas i Val agencije. Nagrade najuspješnijima dijelili su ministar turizma Republike Hrvatske, Gari Capelli, gradonačelnica grada Maloga Lošinja, Ana Kučić, direktor Turističke zajednice grada Maloga Lošinja, Dalibor Cvitković i zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice, Stjepan Ptiček. Tijekom ceremonije proglašenja održana je minuta šutnje za sve poginule vatrogasce te za nedavno tragično preminulog vatrogasca iz Slovenije koji je bio prijavljen za utrku.
 
 

     Ukupno 20 volontera omogućili su sudionicima preuzimanje startnih paketa tijekom njihove osobe prijave, podjelu organiziranog zajedničkog ručka, okrjepu tijekom i nakon utrke, osiguranje tijekom utrke te podjelu medalja.
 

      Organizacijski odbor Atletskog kluba "Lošinj” na čelu s predsjednikom, Miroslavom Čavlekom, dugogodišnjim lošinjskim vatrogascem, ocjenjuje ovogodišnju Međunarodnu utrku vatrogasaca i Euro kup profesionalnih vatrogasaca uspješno realiziranom manifestacijom.
 

      
     Organizator utrke, Atletski klub "Lošinj", najavljuje jubilarnu 10. Međunarodnu utrku vatrogasaca i 7. Euro kup profesionalnih vatrogasaca za 2020. godinu!
 
 
 


 
 
Objavljeno, 15. travnja 2019.

Izvor fotografija:
Facebook AK LOŠINJ

Glasilo

Glasilo
“Nazovi 193” strukovni list primorsko-goranskih vatrogasaca. ...

Teme 17. Stručnog skupa vatrogasaca

Teme 17. Stručnog skupa vatrogasaca
Pogledajte program ovogodišnjeg stručnog skupa vatrogasaca ...

12. međunarodna utrka vatrogasaca u Malom Lošinju

12. međunarodna utrka vatrogasaca u Malom Lošinju
Mali Lošinj će 8. listopada 2022. biti u znaku vatrogasaca sportaša. Ne propustite ovaj događaj! ...

Godišnjica potresa i Sisačko-moslavačkoj županiji

Godišnjica potresa i Sisačko-moslavačkoj županiji
Zamjenik zapovjednika JVP Grada Rijeke, Dario Gauš na Dnevniku Nova TV ...

Novi provedbeni propisi Zakona o vatrogastvu

Novi provedbeni propisi Zakona o vatrogastvu
Informacijski sustav Hrvatske vatrogasne zajednice; Područje primjene i novi pravilnik NN 80/2021 - ...

Akcija "Za Hrvatsku bez pasa na lancu"

Akcija
Hrvatska vatrogasna zajednica podržava inicijativu za promjenom zakonske regulative koja će omogućiti psima dostojanstveniji život, kakav i zaslužuju ...

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se